تحلیل تکنیکال عبارت از بررسی نمودار قیمت یک دارایی است. در این تحلیل، تحلیلگران به بررسی گذشته قیمت نمودار دارایی و حجم معاملات میپردازند و سپس رفتار آینده بازار را پیشبینی میکند و سرانجام در لحظه تصمیمگیری میکنند. تحلیل تکنیکال یکی از ابزارهایی است که به صورت گسترده در بازارهای مالی سنتی استفاده میشود. همچنین یکی از مولفههای جدایی ناپذیر بازار ارز دیجیتال است. تحلیل تکنیکال به میزان زیادی برروی روند گذشته قیمت دارایی متمرکز است و بسیاری از معاملهگران از این ابزار برای تشخیص روند بازار و شناسایی فرصتهای مناسب معاملاتی استفاده میکنند. در واقع در این تحلیل، تحلیلگران به جستجو و کشف مجموعهای از الگوها، اشکال هندسی، فرمولها و روابط ریاضی میپردازند و بر مبنای آنها رفتارهای مشخص و پیشبینی پذیری را از قیمت انتظار دارند.
در تحلیل تکنیکال دو اصل نهفته است اصل اول میگوید همه چیز در قیمت نهفته است یعنی تمامی اطلاعات مورد نیاز در نمودار قیمت وجود دارد. اصل دوم، اصل استقرای ریاضی است یعنی هر رخدادی که قبلا بارها و بارها اتفاق افتاده و عینا تکرار شده است احتمال اینکه از این به بعد نیز کماکان رخ بدهد وجود خواهد داشت. اما تمامی قوانین تحلیل تکنیکال همگی از نوع قوانین آمار و احتمال هستند و هیچ قانون 0 تا 100 درصد در بازار وجود ندارد.
ترسیم نمودارهای قیمت در طول یک قرن اخیر همواره نشانگر این نکته مهم بوده که قیمتها بر اساس روندهای مشخص موجهای را بوجود میآورند که برگرفته از عوامل مختلفی است که بررسی علل تغییر قیمت موضوع بحث تحلیل فاندامنتال است اما این روندها به هر دلیلی که شکل گرفته باشند تکرارشونده هستند و با شناخت آنها میتوان اهداف قیمتی و گاها نوسانهای آنها را تا رسیدن به اهداف پیشبینی کرد.
در بازار ارزهای دیجیتال قیمت این ارزها توسط تحلیلگران از سال پیدایش آنها یعنی سال 2009 تا کنون بررسی میشود و تلاش میکنند قیمتهای احتمالی آیندهی آنها را تعیین کنند. این کار به وسیلهی مقایسهی روند مورد انتظار جاری با حرکت قیمت تاریخی قابل قیاس انجام میگیرد تا نتیجهی معقولی پیشبینی شود. برخی این فرآیند را این طور تعریف میکنند که تاریخ خودش را تکرار میکند برخی دیگر هم این فرآیند را با این جمله توصیف میکنند که باید از گذشته پند بگیریم. تحلیل تکنیکال رفتار قیمت یک ارز با توجه به وضعیت عرضه و تقاضا، روند تغییرات قیمت گذشته و حجم معاملات آن ارز بررسی میشود و گرایش احتمالی قیمت آن ارز در آینده پیشبینی میشود. قیمت یک تابع از عرضه و تقاضا است و چنانچه تقاضا از عرضه پیشی بگیرد قیمت ارز افزایش و در صورتی که میزان عرضه بیش از تقاضا شود قیمت ارز کاهش پیدا میکند. تحلیلگران تکنیکال تنها با دو چیز سر و کار دارند، قیمت فعلی چقدر است؟ و سابقه تغییرات قیمت چطور بوده ؟
- ۰ ۰
- ۰ نظر